maandag 9 november 2009

Goed voorbeeld doet goed volgen.




Afegelopen vrijdag was de Riezeborrel bij het ISWI op het bedrijventerrein de Rieze in Ulft. Alle bedrijven, de buren dus, waren uitgenodigd om eens te horen wat dat ISWI nou doet.


Wie, wat, ISWI???


Het ISWI staat voor Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen: de Sociale Dienst van de gemeente Aalten en Oude IJsselstreek. Zij verzorgt allerlei uitkeringen voor mensen maar..... wat veel belangrijker is zij kijken naar de talenten en kansen die mensen hebben om weer succesvol te zijn op de arbeidsmarkt. Het ISWI moet samen met de mensen zorgen dat ze weer op de arbeidsmarkt geplaatst worden.


Het ISWI heeft werkprojecten om de kansen te vergroten. Mensen hebben daar een arbeidscontract. Een bekend project is het wmoproject om tuintjes van mensen te onderhouden zodat zij langer zelfstandig kunnen wonen. Op dit moment zijn er zo'n 150 mensen actief in die projecten. De bedoeling is natuurlijk dat mensen doorgeplaatst worden in een andere baan.




Zo heeft de gemeente Oude IJsselstreek de afgelopen tijd 10 mensen van het ISWI in dienst genomen. En met dit voorbeeld werden de werkgevers opgeroepen om hun buurman, het ISWI, te bellen als ze personeel nodig hebben. Een aantal afspraken zijn er al gemaakt.




Mooi om van zo'n gemeente wethouder tezijn, mooi om van zo'n organisatie als het ISWI voorzitter te zijn.
Een positief imago voor de werkgevers, het ISWI en de gemeente.

0 reacties:

Een reactie posten