vrijdag 18 december 2009

sloop Knaven in Gendringen begonnen.




Eindelijk, eindelijk kon het beginnen. Met ontzettend veel plezier heb ik de slopershamer gehanteerd om daarmee het startsein te geven voor de sloop van het pand Knaven in Gendringen. Als projectwethouder Centrum Gendringen was dit pand jarenlang een doorn in het oog. dagelijks fietste je er voor bij.


Een rotte kies, zei de gemeenteraad. Jarenlang heeft het leeg gestaan en gaf het een verloederde indruk en een negatieve uitstraling aan het centrum van Gendringen. Commerciele partijen hebben jarenlang geprobeerd het pand aan de man te brengen. Dat is niet gelukt.




Leefbaarheid is een belangrijk thema van dit college en ook investeren in de maatschappij in deze economische crisis en daarom werd het plan opgepakt om met sociale investereerders en zorgaanbieders een plan te gaan maken. Dat is gelukt met onze wooncooperatie Wonion en onze Zorgaanbieder Azora.


De gemeenteraad besloot een risico te nemen van maximaal 6 ton. Leefbaarheid en werkgelegenheid waren de argumenten om tot een versnelde besluitvorming te komen.




In 2010 gaat het nieuwe pand gebouwd worden

0 reacties:

Een reactie posten