zondag 28 juni 2009

Brede school in Terborg, de Lichtenberg in Silvolde en het volksfeest van Westendorp


Vorige week mocht ik samen met Geert Wieland ( basisschool), Jack van Liesdonk ( Fidessa Welzijn), Anneke Epskamp (Yunio), Jose te Welscher( 't Kempske), Leonie van Stiphout (Humanitas) een intentieverkilaring ondertekenen waarin staat dat we werkplan maken waar we opschrijven wat we jaarlijks samen doen. Een brede school werkt ook pas echt als de verschillende bewoners elkaar helpen , ondersteunen, gebruik maken van elkaars kennis en dingen samen doen.

Het gebouw krijgt langzamerhand zijn uiterlijke vorm en nu wordt er hard gewerkt aan de inhoud zodat op het moment dat de deuren open gaan heel Terborg weet wat er in dit gebouw gaat gebeuren en waarvoor je er terecht kunt.

Gelukkig heb ik het contract van begeleider, Dinant Buursink van IJsselkring, nog effe kunnen verlengen. Later wordt die taak overgenomen door de mensen van de gemeente die op een combinatiefunktie komen. Een funktie waar de onderdelen onderwijs, sport en cultuur aangestuurd worden.

Op de foto van links naar rechts: Geert, Jack, Anneke, Jose, Leonie en ik zelf.

Donderdag nog een mooie dag in de gemeente Oude IJsselstreek. 's Morgens mochten we de groene schop ontvangen voor onze plannen in de Biezenakker en Hutten Zuid. Geweldig, geeft weer een lekker gevoel. Samen met Wonion versneld woningen bouwen voor mensen. Wel een zuur stukje in de Gelderlander. Volgens mij heeft die journalist er niet veel van gesnapt. Gezamelijk als Achterhoekse gemeenten in de Aanval tegen de recessie dat was het motto.

's Middags mocht ik de eerste activiteit verrichten voor de multifunctionel accomodatie de Lichtenberg in Silvolde. Het gebouw wordt een ontmoetingsplek voor jong en oud. Het gevoel dat je in een dorp leeft en met elkaar iets hebt wordt er zeker door verstrerkt en uitgebouwd. Zo proberen we als gemeente de leefbaarheid in onze dorpen te verhogen zodat mensen hier graag (blijven ) wonen.
Net als met de brede school in Terborg heeft het effe geduurd voordat we aan dit gebouw konden beginnen. Het is ons in elk geval gelukt als college om het in deze periode te realiseren.

Wonion, Fidessa, Welzijn, Estenea en gemeente maken er een kloppend hart van Silvolde van.


Het volksfeest in Westendorp werd 's avonds geopend door Riekie Peppelman. Samen met haar mochten ik de inwoners toespreken en ze vooral een goed volksfeest wensen. In zaal Vos was het stampvol. Deze avond mochten vooral de jongsten zich uitleven. En dat gebeurde ook. Onder de ogen van vele ouders werden de schitterendse creaties en play- back-acts neergezet.
Terloops werden de actualiteiten ook besproken en stelden we vast dat er ook in Westendorp veel gebeurd; het woningbouwplan Kerkhof en bijv. de parkeerplaats bij het voetbalveld. Zorgen werden uitgesproken voor het basisonderwijs. Niet direkt maar wel voor de langere termijn . daar zou voor die twee basisscholen nog een mooie oplossing moeten komen.
Wie weet......

0 reacties:

Een reactie posten