woensdag 17 juni 2009

de huishoudelijke hulp




De afgelopen maanden ben ik als wethouder WMO waaronder ook de huishoudelijke hulp valt, druk geweest met de nieuwe aanbesteding van die hulp. Het contract loopt op 1 januari 2010 af. In onze gemeente doen hoofdzakelijk Sensire en Azora het werk en soms hoort daar ook nog regie voering van het huishouden bij.
De afgelopen jaren hebben we in Nederland en ook in onze gemeente genoeg problemen gehad met de marktwerking in de zorg. Den Haag wil maar niet snappen dat er essentiele zaken voor mensen zijn die je niet aan de markt en dus aanbesteding overlaat. Helaas.

Na de nodige discussie met de 7 andere Achterhoekse gemeenten zijn we uit het bestek. Kwaliteit van het werk en van de aanbieder staat voorop en NIET de prijs.De klant, onze inwoner, staat centraal.

Gelukkig verdwijnt ook de alphahulp-constructie. Medewerkers komen in vaste dienst bij de instellingen. Alleen de inwoner die dat echt wil krijgt een alphahulp.

Heel erg blij ben ik met het signaal dat we afgeven aan de zorginstellingen over de extreem hoge lonen van de bestuurders binnen de zorgsector. De "Balkenendenorm"is de limiet.
Vol vertrouwen zie ik de noodzakelijke aanbesteding tegemoet. De kwaliteit van het werk hebben we voor onze inwoners geborgd

0 reacties:

Een reactie posten