maandag 22 juni 2009

het weekend








Zaterdagmiddag mocht ik het dagcentrum ’t Laer in Etten heropenen. ’t Laer is onderdeel van Zozijn. Een organisatie die op professionele wijze ondersteuning biedt aan mensen met een beperking.
De ondersteuning vindt plaats met respect voor persoon en privacy.
Mensen met een beperking hebben dezelfde rechten als anderen. Ze zijn een volwaardig burger in onze gemeente Oude IJsselstreek. Dit lijkt zo vanzelfsprekend maar het recht op passend werk, ontwikkeling, het hebben van een eigen woonplek en privacy is nog volop in ontwikkeling.

,t Laer is al lang in Etten gevestigd en dat was ook te zien. De buurt had naar goed Achterhoeks gebruik “mooi gemaakt”. De roosjes en de dennetjes stonden er goed bij. De vlag was uitgestoken en de Harmonie Onderling Genoegen uit Etten was nadrukkelijk aanwezig. Gebruikers, verzorgers en familie waren aanwezig om ’t Laer te bewonderen.

Samen met Jordi Mijnarends en Martin Veldhoen mocht ik het lint doorknippen. Het gebouw zelf is prachtig aangekleed. Mooie warme kleuren waarbij je direct op je gemak voelt. De gebruikers zijn terecht trots op hun gebouw. Ook is er een vernieuwde opzet. Men gaat zich volledig richten op de dagbesteding voor ouderen ( 55+) met een verstandelijke beperking in de breedste zin van het woord.

Smartlappenkoor “Hard Gelach”uit Varsseveld zorgde verder voor een gezellige sfeer waarbij iedereen lekker kon nakletsen.

Zaterdagavond de gezellige kantine van vv Gendringen bezocht. Als leider van het seniorenteam Gendringen 6 mocht ik de vrijwilligersavond meemaken. Je staat op zo’n avond altijd weer versteld van het aantal vrijwilligers dat bij een vereniging actief is.
Dat gaat van de oudere vutters die iedere maandag de kleedlokalen schoonmaken tot de knapen van 16 jaar die zaterdags de pupillen fluiten.

Drukke gezellige avond waar natuurlijk de gemeentepolitiek van de afgelopen week ook doorgenomen werd. Dat kan niet missen na zoveel krantenartikelen.
Stevige en prettige discussies die zelfs doorliepen tot op de toiletten.
Het feestje eindigde in de kleine uurtjes.


0 reacties:

Een reactie posten